ODŠKODNINA ZA ZLOM ZAPESTJA - VISOKA ODŠKODNINA PLANINŠEC

Zlom zapestja je pogost pojav pri prometnih in tudi delovnih nesrečah. Ravno pri prometnih nesrečah je zlom zapestja ena izmed najpogostejših oblik poškodb predvsem voznika (tudi sopotnika), saj ima ta takrat roke nameščene na volanu, na menjalniku, ob strani ali celo na stropu avtomobila, kar pri trku povzroči nastanek sil in napetosti ter močnega pritiska na kosti, kite in vezi v rokah ter zapestju, kar mnogokrat privede do zloma zapestja.

Posledica trka ob prometni nesreči je tudi sprožitev zračne blazine, ki povzroči udarec v armaturno ploščo, okno, strop ali druge dele vozila.

Zapestje je zapleten sklop kosti, vezivnih tkiv in sklepov, skupaj z dlančnico pa sestavlja petnajst kosti, med katerimi je petinštirideset sklepnih površin. Posamezni sklepi so med seboj malo gibljivi, kot sestavljeno sklepno enoto pa zapestje odlikuje izredna tridimenzionalna gibljivost.

Seveda se vse poškodbe zapestja ne končajo z zlomi, velikokrat namreč pride tudi do močnih udarcev, modric, odrgnin ali izvinov. Tokrat bomo natančneje spregovorili o zlomu zapestja in odškodnini, torej odškodnini za zlom zapestja, znesku odškodnine in primerih, ko ste do nje upravičeni.

Odškodnina za zlom zapestja zaradi prometne ali delovne nesreče vam pripada ravno tako, kot vam pripada oziroma ste upravičeni do odškodnine za katerekoli poškodbe.

Vrste poškodb zapestja

Poškodbe zapestja so razdeljene v tri kategorije glede na njihovo intenzivnost, in sicer:

  • blaga oblika poškodbe je najbolj mila oblika poškodbe zapestja, pri kateri so vezi v zapestju le močno upognjene, ne pa raztrgane;
  • srednja oblika poškodbe zapestja obsega delno raztrgane ligamente, kar lahko privede do začasne izgube funkcije v rokah;
  • huda in zelo huda oblika zloma zapestja se zgodi takrat, ko so vezi popolnoma raztrgane in so pogosto povezane z zlomi sklepov. V takšnih primerih je potrebna takojšnja operacija, sicer se lahko razvijeta kronična okvara in izčrpan artritis. Velikokrat je potrebnih tudi več operacij in več mesecev okrevanja ter rehabilitacije. Zgodi se tudi, da zapestje ni nikoli več gibljivo v celoti in so posledice trajne.

Hude in zelo hude oblike zloma zapestja v vsakdanjem življenju predstavljajo mnoge ovire, tako pri osebni higieni, domačih opravilih, na delovnih mestih (predvsem pri delu, v sklopu katerega je uporaba rok ključnega pomena), pri vožnji osebnega vozila, udejstvovanju pri športnih aktivnostih itd.

Seveda pa ne smemo pozabiti na bolečine (sodna praksa), ki smo jih ob tem utrpeli ali morda še vedno trajajo, ves potreben čas, ki smo ga porabili za obiske zdravnikov in specialistov ter operacije in rehabilitacije ter vse stroške, ki smo jih imeli zaradi nastale poškodbe (vse od parkirnin, nakupa zdravil za lajšanje bolečin, raznih pripomočkov, samoplačniških storitev diagnostike ali rehabilitacije ipd. pa do zmanjšanega prihodka zaradi bolniškega staleža, zamujenih poslovnih priložnosti in drugih situacij).

Vse omenjeno se seveda upošteva v odškodninskem zahtevku, ki vam ga naše podjetja pomaga vložiti na pristojno zavarovalnico, in ima precejšen vpliv na končno vsoto odškodnine za zlom zapestja.

Znesek odškodnine za zlom zapestja

Končno vsoto odškodnine in vašega zadoščenja ob poškodbi vam sicer zelo težko povemo ob vašem obisku, saj (kot že rečeno) nanjo vpliva večje število faktorjev, vam pa z veseljem razkrijemo, kakšen je razpon odškodnin, ki so jih prejele naše stranke ob tovrstnih poškodbah. Ta torej znaša od 4.000 evrov do 15.000 evrov, odvisno predvsem od intenzivnosti poškodbe ter časa zdravljenja.

Poškodbe zapestij in zlom zapestja je zelo pogosta oblika poškodbe ob prometnih ali delovnih nesrečah. In tudi odškodnine za nastalo škode so mnogo večje, kot si oškodovanci predstavljajo, in so mnogokrat višje od njihovih pričakovanj. Vendar pozor, ob tem boste potrebovali strokovno, izkušeno in usposobljeno osebo, specializirano za odškodninsko pravo. Zato vam svetujemo, da se po nastali nesreči takoj, ko je možno, obrnete na Visoko odškodnino Planinšec in zagotovo boste tako z našo storitvijo kot tudi s končno vsoto odškodnine za zlom zapestja zadovoljni.

Pogosta vprašanja o odškodnini za poškodbo zapestja

Kdaj vam pripada odškodnina za zlom zapestja?

Odškodnina za zlom zapestja zaradi prometne ali delovne nesreče vam pripada ravno tako, kot vam pripada oziroma ste upravičeni do odškodnine za katerekoli poškodbe.

Katere so vrste poškodb zapestja?

Poškodbe zapestja so razdeljene v tri kategorije glede na njihovo intenzivnost, in sicer: blaga oblika poškodbe, srednja oblika poškodbe in huda oz. zelo huda oblika zloma zapestja (popolnoma raztrgane vezi).

Kakšen je znesek odškodnine za zlom zapestja?

Razpon odškodnin, ki so jih prejele naše stranke ob tovrstnih poškodbah, znaša od 4.000 evrov do 15.000 evrov, odvisno predvsem od intenzivnosti poškodbe ter časa zdravljenja.

Pokličite zdaj