Odškodnina za poškodbo na javni površini

Preberite si vse o odškodnini za poškodbo na javni površini in se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki za odškodnine, ki vam bodo pomagali do višje odškodnine

Ste se pred kratkim poškodovali na kateri izmed javnih površin kot so bazeni, pločnik, diskoteka, postajališče ali smučišče in vam je poškodba pustila posledice, ki so skrunile vašo življenjsko aktivnost? V kolikor je odgovor na zgornje vprašanje pritrdilen je dobro vedeti, da vam pripada odškodnino oziroma denarno nadomestilo za tovrstno poškodbo na javni površini.

Odškodnina za poškodbo na javni površini je primerna za vsakogar, ki je utrpel kakršnokoli fizično ali duševno posledico nastalo na podlagi škodnega dogodka na javni površini.

V kolikor oškodovanec želi prejeti visok znesek odškodnine iz naslova poškodbe na javni površini, mora poleg popolno izpolnjenega odškodninskega zahtevka priložiti tudi fotokopije zdravniških potrdil in izvide specialistov, izjave prič (v kolikor so bile prisotne pri škodnem dogodku), bolniške liste in potrdila ZZZS, fotodokumentacijo škodnega dogodka, ki prikazuje nevarne razmere, fotokopijo ambulantnega kartona ter potrdila o opravljenih zdravstvenih terapijah (npr. potrdilo o obisku fizioterapije).

Za doseg želene višine odškodnine je izredno pomembno, da je poleg odškodninskega zahtevka zbranih čim več dokazov, ki pričajo v prid oškodovani stranki in potrjujejo nevarnost javne površine.

Strankam, ki so utrpele poškodbo na javni površini skoraj vedno priporočamo, da pokličejo policijo ali reševalce (v kolikor je to seveda potrebno). Slednji bodo svojim zapisnikom pripomogli kot pomemben dokaz pri uveljavljanju odškodnine.

Za pridobitev odškodnine za poškodbo na javni površini je tudi pomembno, da obstaja objektivna ali krivdna odgovornost lastnika oziroma upravitelja javne površine.

Tovrstne površine imajo namreč z zavarovalnicami sklenjene zavarovalne police, ki krijejo poškodbe tretjih oseb na teh javnih površinah. To pomeni, da odškodnino v primeru poškodbe na javni površini krije zavarovalnica, s katero ima lastnik površine sklenjeno pogodbo.

Tako kot za pridobitev katerekoli druge odškodnine je tudi za pridobitev odškodnine zaradi poškodbe na javni površini pametno imeti svojega pravnega svetovalca. Veliko oškodovanec namreč ne ve, da jim že za zdrs na ledu lahko pripada odškodnina. Za pridobitev slednje je torej pomembno, da pokliče policijo ali reševalce, ki naredijo policijski zapisnik, pomembno pa je tudi, da stranka pridobi potrebno pravno podporo in svetovanje.

Pomembno je, da stranka pridobi nasvet s strani odškodninskega strokovnjaka kar se da hitro in ne čaka do konca zdravljenja (v kolikor je poškodba terjala dolg proces zdravljenja).

Odškodninski odvetnik bo oškodovancu pomagal pri zbiranju dokazov (slednji so ključni element za pridobitev visoke odškodnine), jim svetoval skozi celoten postopek in vložil tožbo na sodišču, v kolikor stranki izplačana odškodnina s strani zavarovalnice ne bo všeč.

Visoka odškodnina Planinšec se odlikuje po svoji ažurnost kar pomeni, da je svojim strankam pripravljena pomagati v vsakem trenutku. Že vrsto let se ukvarjamo z odškodninskim pravom, zato imamo izkušnje tudi z zelo zapletenimi primeri, ki so se vedno odvili v korist stranke.  Znanje, dolgoletne izkušnje in strokovnost so le ene izmed naših prednosti.

Pri nas lahko stranke dobijo izplačilo tudi v gotovini, naša provizija pa se poplača šele na koncu celotnega postopka. V kolikor stranke z izplačano odškodnino s strani zavarovalnice niso zadovoljne, zanje vložimo tožbo na sodišču in se borimo vse do tedaj, ko končna višina odškodnine ni zadovoljiva. Svojim strankam pomagamo tudi pri sestavi odškodninskega zahtevka in jim pomagamo, da zberejo vse potrebne dokaze in dokumentacijo za doseg visoke odškodnine za poškodbo na javni površini.

V primeru, da stranke nimajo potrebnih dokazov (npr. fotografij poškodovane javne površine), jih zanje naknadno pridobimo mi. Vsakemu primeru se posvetimo individualno in ga preučimo v popolnosti, a vendar hkrati spremljamo iztržene zneske odškodnin, ki so bili izplačani za primerljive primere. Tako vemo, kolikšna je najvišja odškodnina, ki jo stranka lahko prejme za točno določen primer.

Vsem tistim, ki so doživeli poškodbo na javni površini svetujem, da nas nemudoma pokličejo na našo telefonsko številko, saj bodo le tako lahko prejeli visoko odškodnino. Pravno svetovanje je torej pomemben element za pridobitev želene višine odškodnine.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Visoka odškodnina Planinšec se vedno poplača šele na koncu kar pomeni, da svojim strankam tekom procesa pridobitve odškodnine nudimo brezplačno svetovanje. Smo ugodni, naše provizije pa so vezane na uspeh pri višini odškodnine. Takšno politiko določanja cen podpiramo zato, ker na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanja verjamemo v skupen uspeh nas in naših strank.

Naročite klic pravnika (sporočite situacijo in v kratkem vas pokličemo)

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Posvetujte se takoj!

Za takojšen posvet nas pokličite brezplačno.

Skupna ocena storitve
Ocena: 0, Glasov 0