Odškodnina za hude telesne poškodbe

Preberite si vse o odškodnini za hude telesne poškodbe in se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki za odškodnine, ki vam bodo pomagali do višje odškodnine

Ste utrpeli srednje hudo ali zelo hudo telesno poškodbo, kjer vas je po škodnem dogodku odpeljalo rešilno vozilo ali ste bili celo hospitalizirani? V kolikor je huda telesna poškodba terjala dolgotrajen proces zdravljenja vam po zakonu pripada odškodnina za hudo telesno poškodbo.

Odškodnina za hudo telesno poškodbo pripada vsakomur, ki je utrpel hujše ali srednje hude fizične telesne poškodbe. Oškodovanec lahko za prejem odškodnine za hudo telesno poškodbo slednjo utrpi v prometni nesreči ali na delovnem mestu, za vložitev zahtevka pa morajo obstajati trajne telesne posledice. Za vložitev zahtevka je dobro vedeti, da oškodovancu pripada odškodnina za hude telesne poškodbe tudi tedaj, ko je v procesu zdravljenja v oskrbi svojih domačih kar pomeni, da mu pripada znesek, ki bi ga potreboval, da bi si poiskal strokovno zdravstveno pomoč. Pravna praksa je torej v tovrstnih primerih enotna, znesek pa se določa na podlagi višine stroškov, ki bi jih oškodovanec moral kriti v primeru, da bi za svoje zdravljenje najel profesionalno oskrbo, ki se ukvarja z nego.

V kolikor invalidska komisija (na podlagi hude telesne poškodbe) oceni, da oškodovanec sodi v 1. kategorijo invalidnosti, slednjemu pripada tudi renta za izgubljeni dohodek, saj zaradi trajnih zdravstvenih posledic ta ni več sposoben za določeno pridobitno delo. Renta za izgubljeni dohodek oškodovancu pripada vse do spremembe okoliščin ali do tedaj, ko je slednji ponovno sposoben za delo. V kolikor so posledice doživljenjske, oškodovancu renta pripada doživljenjsko. Poleg renta za izgubljeni dohodek oškodovancu pripada tudi renta za bodoče materialne stroške, ki se nanaša na sredstva, namenjena za zdravstveno pomoč.

Odškodnina za hude telesne poškodbe se torej lahko izplača v obliki enkratnega zneska ali v obliki mesečne rente. Če se zdravstveno stanje oškodovanca še ni v celoti uredilo, slednjemu pripada tudi odškodnina za bodočo materialno škodo v enkratnem znesku. Odškodnine, ki so izplačljive za hude telesne poškodbe se torej ločijo na tri kategorije. Pod prvo štejemo odškodnino za telesno poškodbo, pod drugo štejemo odškodnino za nastalo materialno škodo in pod tretjo odškodnino za bodočo materialno škodo. Slednja se obravnava kot izpad dohodka zaradi nezmožnosti opravljanja dela v prihodnje, velja pa tudi za tiste oškodovance, ki so pred škodnim dogodkom opravljali priložnostna dela ali so bili zaposleni za določen čas. Tisti oškodovanec, ki je na podlagi škodnega dogodka postal invalid, lahko pridobi tudi visoko izplačilo invalidnine.

Za doseg želene višine odškodnine za hudo telesno poškodbo je pametno imeti tudi pravnega svetovalca. Visoka odškodnina Planinšec se že vrsto let ukvarja z odškodninskim pravom kar pomeni, da so naši pravni svetovalci izkušeni in se znajo posvetiti vsakemu primeru posebej. Za naše stranke vložimo popolno izpolnjen odškodninski zahtevek in jim pomagamo kategorizirati njihovo poškodbo ter jih vodimo skozi celoten proces pridobitve odškodnine za hudo telesno poškodbo. Strankam pravnega svetovalca svetujemo tudi zato, ker jim v primeru hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami pripadajo tudi druge vrste odškodnine (in ne samo odškodnina za telesno poškodbo).

V kolikor stranke z izplačilom odškodnine za hudo telesno poškodbo s strani zavarovalnice niso zadovoljne, slednje zastopamo tudi na sodišču vse do tedaj, ko višina izplačane odškodnine ni primerljivo visoka za podobne primere. Ker imamo izkušnje na tem področju vemo, kako visoke zneske lahko oškodovanec dobi, če ravna pravilno in v skladu z zakonodajo.

Visoka odškodnina Planinšec ponuja brezplačno svetovanje za svoje stranke in jih vodi skozi celoten postopek pridobitve odškodnine za hudo telesno poškodbo. Odlikujejo nas ažurnost in visoka stopnja profesionalnosti, ki se kažejo v visokih zneskih odškodnin, ki so bili izplačani našim preteklim strankam. Poleg odškodnine za materialno škodo, strankam pomagamo pridobiti tudi odškodnino za bodočo materialno škodo, poda katero je zajeta izguba prihodnjega dohodka vse do spremenjenih okoliščin oziroma doživljenjsko rento v kolikor se stanje oškodovanca ne bo izboljšalo. Strankam pomagamo pridobiti celotno nadomestilo za nastale stroške zdravljenja in invalidnino, v kolikor so se uvrstile v 1. kategorijo invalidnosti. S svojimi strankami skušamo vzpostaviti dolgoročen in zaupanja vreden odnos, zato jim vso pošto s strani zavarovalnice posredujemo direktno na njihov dom kar pomeni, da lahko spremljajo naše delo. Vsakemu primeru se posvetita kar dva strokovnjaka in slednjega obravnavata popolnoma individualno, a vendar pri tem spremljala tudi podobne primere, saj le tako lahko ocenita višino odškodnine, pridobljene za primerljive primere na sodišču.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Visoka odškodnina Planinšec nudi ugodno storitev svetovanja, saj se izplačamo šele na koncu postopka pridobitve odškodnine za hudo telesno poškodbo v primeru uspeha. To pomeni, da je pravno svetovanje za stranke popolnoma brezplačno. Ker verjamemo v uspeh, so naše provizije izredno nizke v primerjavi z ostalimi svetovalci saj vemo, da se bodo zadovoljne stranke vedno vračale k nam po pravne nasvete.

Naročite klic pravnika (sporočite situacijo in v kratkem vas pokličemo)

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Posvetujte se takoj!

Za takojšen posvet nas pokličite brezplačno.

Skupna ocena storitve
Ocena: 0, Glasov 0