Odškodnina za prometno nesrečo

Preberite si vse o odškodnini za prometno nesrečo in se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki za odškodnine, ki vam bodo pomagali do višje odškodnine

Če ste imeli pred kratkim prometno nesrečo in ste utrpeli določeno materialno ali nematerialno škodo, ste za slednjo upravičeni do denarnega nadomestila oziroma odškodnine. Odškodnina za prometno nesrečo je torej vaša pravica, do nje pa lahko dostopate s pomočjo vložitve odškodninskega zahtevka.

Odškodnina za prometno nesrečo je primerna za vsakogar, ki je utrpel duševne ali telesne bolečine (nastale na podlagi prometne nesreče), strah ali okrnitev ugleda pravne osebe. Pravno priznana škoda je jasno opredeljena v Obligacijskem zakoniku. Obligacijski zakonik določa, da lahko do odškodnine za prometno nesrečo dostopate tudi v kolikor ste utrpeli zmanjšanje življenjske aktivnosti, okrnitev svobode ali ste doživeli duševne bolečine iz naslova smrti bližnjega. Odškodnino za prometno nesrečo lahko pričakujete, v kolikor niste bili sami krivi za prometno nesrečo ali ste bili krivi le delno. V kolikor za prometno nesrečo niste bili odgovorni sami, vam pripada pošteno povračilo denarnega nadomestila. Tistim, ki so prometno nesrečo povzročili sami, pa jim pripada odškodnina le tedaj, ko imajo sklenjeno AO+ zavarovanje.

Ko doživite prometno nesrečo je vedno najbolje, da se najprej oglasite na urgenci ali pri svojem osebnem zdravniku (v kolikor je prišlo do telesnih poškodb – tudi če poškodbe niso velike). Pomembno je, da v samem začetku pridobite vso potrebno dokumentacijo, ki vam bo služila kot dokaz pri kasnejšem uveljavljanju odškodnine. Pomembno je tudi, da v trenutku nesreče presodite ali je potrebno poklicati policijo (ki bo izdelala zapisnik) ali ne. V kolikor imate možnost, s fotoaparatom fotografirajte mesto dogodka in nastale posledice. Vsi ti koraki bodo služili kot potrebni dokazi pri postopku izplačila in določitvi višine odškodnine.

Višina odškodnine za prometno nesrečo je odvisna od več dejavnikov. Najpomembnejši dejavnik so zgoraj omenjeni zbrani dokazi, na višino pa vpliva tudi starost oškodovanca, postopki zdravljenja, stopnje in resnost posledic (tako materialnih kot tudi nematerialnih) in učinkovitost ter doslednost pravnega zastopnika.

Pri postopku uveljavitve odškodnine za prometno nesrečo je izredno koristno, če imate pravnega zastopnika. Za pridobitev ustrezne višine odškodnine so namreč potrebni določeni koraki, ki jih pravni zastopnik dobro pozna. Med slednje štejemo sestavno odškodninskega zahtevka, postopke pogajanja z zavarovalnico o višini odškodnine in samem izplačilu ter sestavo pritožbe v kolikor višina odškodnine za prometno nesrečo s strani zavarovalnice ni dovolj visoka.

Če imate pri zgoraj naštetih korakih svojega pravnega svetovalca obstaja večja verjetnost, da bo višina odškodnine takšna, kot si jo stranka želi. Pravno svetovanje je nujno, za doseg visoke in poštene odškodnine. Poleg tega vam dober pravni svetovalec pomaga pri izpolnitvi odškodninskega zahtevka, zato bo slednji izpolnjen v popolnosti z vsemi potrebnimi elementi in dokazili. Pravni svetovalec vas bo vodil skozi celoten postopek in vas tudi zastopal na sodišču v kolikor zavarovalnica ne bo izplačala želene odškodnine.

Visoka odškodnina Planinšec že vrsto let nudi vrhunskega storitve pravnega svetovanja na področju odškodninskega prva. Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje in delo z zahtevnimi primeri, ki so se vedno končali v prid stranke. Svojim strankam, ki so doživele razne posledice v prometnih nesrečah svetujemo v času celotnega postopka pridobitve odškodnine za prometno nesrečo in v celotnem času zdravljenja. Strankam svetujemo kako pravilno ravnati, kakšno dokumentacijo predložiti in kako doseči visoko odškodnino. Zadovoljstvo naših strank se kaže predvsem skozi visoke zneske odškodnin, ki jih prejmejo po končanem postopku. V kolikor stranke z doseženo višino odškodnine (prejeto s strani zavarovalnice) niso zadovoljne, vložimo tožbo in skušamo priti do končnega cilja skupaj s stranko.

Visoke odškodnine dosegamo zato, ker se individualno posvetimo vsakemu odškodninskemu zahtevku posebej in vsak primer obravnavamo kot individualni. Odškodninski zahtevki ali pritožbe so pri nas obravnavani na podlagi več sodb in sklepov, znotraj katerih so bile na slovenskih sodiščih pridobljene najvišje odškodnine za primerljive primere. Naša konkurenčna prednost je tudi ta, da delujemo s pomočjo digitalnega programa sodne prakse PisRS, kjer sproti sledimo praksi višjih sodišč za določitev višine odškodnine za podobne primere. Poleg zgoraj naštetih prednosti imamo v naši ekipi samo strokovnjake, ki se že vrsto let ukvarjajo z odškodninami in imajo dolgoletne izkušnje na tem področju. Ponujamo tudi gotovinska izplačila. Naše delo zaznamuje velika predanost in vsaki stranki se posvetimo v popolnosti. Smo ažurni kar pomeni, da odškodninske zahtevke vložimo v roku enega delovnega dne in stranki omogočimo, da dobi izplačilo odškodnine za prometno nesrečo kar se da hitro.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Naša glavna prednost se skriva v tem, da je celoten postopek brezplačen, saj se kot pravni svetovalci poplačamo šele v primeru uspeha in dosega želene višine odškodnine. Posveti za naše stranke so torej brezplačni, samo poplačilo po uspehu pa je ugodno za stranke saj verjamemo, da se bodo zadovoljne stranke vedo vračale k nam po pravno svetovanje.

Naročite klic pravnika (sporočite situacijo in v kratkem vas pokličemo)

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Posvetujte se takoj!

Za takojšen posvet nas pokličite brezplačno.

Skupna ocena storitve
Ocena: 5, Glasov 2