Odškodnina za poškodbo pri delu

Preberite si vse o odškodnini za poškodbo pšri delu in se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki za odškodnine, ki vam bodo pomagali do višje odškodnine.

Ste pred kratkim utrpeli poškodbo pri delu, ki je na vas pustil fizične ali duševne posledice? V tem primeru vam po zakonu pripada odškodnina za poškodbo pri delu. Pred vložitvijo zahtevka je dobro vedeti, da ni smiselno čakati do konca zdravljenja, ampak je pametno, da zahtevek vložite takoj.

Odškodnina za poškodbo pri delu je izplačljiva vsakomur, ki je utrpel poškodbo (duševno ali fizično) v času delovnega procesa. Višina odškodnine za poškodbo pri delu je odvisna od več dejavnikov. Med slednje štejemo predvsem vrsto telesnih poškodb, čas in vrsto zdravljenja, posttravmatske posledice, strah, trajnost posledic, življenjsko prikrajšanost oziroma zmanjšanje življenjske aktivnosti in učinkovitost vašega pravnega zastopnika.

Ključen podatek za oškodovance je ta, da lahko že zgolj zaradi obiska urgence prejmejo odškodnino za poškodbo pri delu tudi do 1500 EUR. Višina odškodnina za poškodbo pri delu se v prvi vrsti določa na podlagi stopnje in resnosti poškodbe. Tako so poškodbe kategorizirane po različnih stopnjah od najlažjih poškodb pa vse do težke invalidnosti. V kolikor je oškodovanec zaradi nesreče utrpel izgubo dohodka, mu iz tega naslova pripada dodatna odškodnina. Tako lahko oškodovanec ločeno poda tudi zahtevek za povrnitev izpada dohodka ali povrnitev izgube dobička.

Stranke lahko visoko odškodnino za poškodbo pri delu pričakujejo tudi, če takoj po nezgodi ravnajo pravilno. K zahtevku morajo oškodovanci priložiti tudi izjave prič (v kolikor so bile prisotne), R8 obrazec o nezgodi, ki ga izpolni delodajalec, dokazila o bolniškem staležu, vsa zdravniška potrdila in izvide, fotokopijo pogodbe o zaposlitvi, dokazila o izpadu dohodka ali dobička (iz naslova bolniške odsotnosti) ter poškodbeni list. Najpomembnejši izmed zgoraj naštetih elementov je izpolnjen R8 obrazec, ki je ključen za pridobitev odškodnine za poškodbo pri delu. Alternativa slednjemu je tudi zapisnik inšpektorja za varstvo pri delu ali policijski zapisnik.

Za doseg želene višine odškodnine za poškodbo pri delu je pametno imeti tudi pravnega svetovalca. Stranke namreč težko same vedo, kaj točno morajo predložiti k zahtevku, da je višina končne izplačane odškodnine ustrezna (sploh tiste, ki se z zahtevki srečujejo prvič). Strokovnjaki na področju odškodninskega prava vam bodo znali pravilno svetovati in vas usmerjati skozi celoten proces pridobitve odškodnine za poškodbo pri delu. Za doseg visoke odškodnine je ključno, da se konkretno pisno utemelji, da poškodba ni nastala zaradi malomarnosti delavca. Pravna argumentacija je torej pomemben element, ki vodi do visoke odškodnine.

V kolikor stranke z višino izplačane odškodnine za poškodbo pri delu s strani zavarovalnice niso zadovoljne, vložimo pritožbo oziroma tožbo na sodišče in stranko spremljamo vse dokler s končnim zneskom ni zadovoljna. Vodimo jo skozi celoten proces in ji pomagamo, da do potankosti izpolni odškodninski zahtevek.

Visoka odškodnina Planinšec že vrsto let nudi vrhunske storitve pravnega svetovanja na področju odškodninskega prva. Naša vizija in poslanstvo sta strogo usmerjena v zadovoljstvo strank, rezultati dobrega dela pa se kažejo skozi visoke zneske odškodnin, ki so jih naše stranke prejele. Naša konkurenčna prednost je dostopnost in ažurnost kar pomeni, da smo strankam vedno na voljo preko telefona ali elektronske pošte.

Strankam smo na voljo tudi preko video klicev kar pomeni, da z njimi skušamo ohranjati pristen odnos, ki temelji na zaupanju. Vsakemu primeru za doseg odškodnine za poškodbo pri delu se posvetimo individualno in ga obravnavamo posamezno, saj je vsak primer drugačen in ima svoje specifične lastnosti. Ker imamo dolgoletne izkušnje na področju odškodninskega prava vemo, kakšni so primerljivi zneski, ki jih za posamezen primer lahko doseže stranka v primerjavi z ostalimi primeri, ki smo jih že bili kos.

Pri nas obstaja možnost gotovinskega izplačila, kar uvrščamo med eno izmed glavnih konkurenčnih prednosti, ki nas odlikujejo. Smo pošteni, hitri in zanesljivi, zadovoljne stranke pa to lahko potrdijo. Svojim strankam svetujemo, da se takoj po nezgodi oglasijo pri nas ali nas pokličejo na našo telefonsko številko, saj je takojšnje ukrepanje z njihove strani ključno za doseg želene višine odškodnine.

Ko nas stranke kontaktirajo se z njimi pogovorimo, nato pa postopek za pridobitev odškodnine prevzamemo mi.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Visoka odškodnina Planinšec nudi ugodno svetovanje, naša glavna prednost pa je ta, da se poplačamo šele na koncu postopka v primeru uspeha.  To pomeni, da svojim strankam tekom postopka nudimo brezplačno svetovanje in usmerjanje, provizije, ki jih izplačamo na koncu pa so nizke. S takšno politiko strankam garantiramo uspeh, saj smo vanj prepričani.

Naročite klic pravnika (sporočite situacijo in v kratkem vas pokličemo)

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Posvetujte se takoj!

Za takojšen posvet nas pokličite brezplačno.

Skupna ocena storitve
Ocena: 1, Glasov 1