Odškodninske tožbe

Preberite si vse o odškodninskih tožbah in se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki za odškodnine, ki vam bodo pomagali do višje odškodnine

Velikokrat se zgodi, da višina izplačane odškodnine s strani zavarovalnice ni primerno visoka in je za posamezen škodni dogodek izplačilo odškodnine lahko veliko višje od dejanskega. V tem primeru pridejo v poštev odškodninske tožbe. S slednjimi se s svojim zahtevkov naslovimo direktno na sodišče, ki ponovno odloča o višini prejete odškodnine za posamezen škodni dogodek.

Odškodninska tožba je pravni element, s katerim oškodovanec zahteva pravno varstvo. Vložena je na željo in pobudo stranke na sodišče, v kolikor slednji zavarovalnica ni izplačala dovolj visoke odškodnine. Odškodninska tožba je primerna za vse tiste oškodovance, za katere se oceni, da bi bilo lahko izplačilo odškodnine na sodišču (za podoben primer) višje, kot ga je predlagala zavarovalnica. V primeru, da sodišče odredi drugačen znesek odškodnine, mora tožena oseba slednjega poravnati oškodovancu po predpisih in v zakonsko določenem roku. V kolikor stranka želi prejeti odškodnino na podlagi odškodninske tožbe, mora vložiti glavni zahtevek, znotraj katerega so priloženi vsi potrebni dokazi in materiali, ki pričajo v prid oškodovancu.

Oškodovanec mora glavni zahtevek izpolniti dosledno in vanj vključiti čim več zbranih dokazov, ki pričajo v njegovo dobro. V kolikor zahtevek ni pravilno in dosledno izpolnjen, sodišče slednjega zavrne, posledično pa se tudi podaljša rok do izplačila odškodnine. Iz tega naslova strankam svetujemo, da se posvetijo pravilni in natančni izpolnitvi zahtevka ter ga šele z vsemi potrebnimi dokazi predajo sodišču. V kolikor oškodovanec zavrnjenega zahtevka ne dopolni v zakonsko določenem roku, sodišču daje pravico, da tožbo zavrne v celoti. Oškodovanec ima pravico znotraj celotnega procesa, odškodninsko tožbo tudi spremeniti ali dopolniti, v kolikor je med procesom prišlo do novonastalih okoliščin.

Oškodovanec lahko z odškodninsko tožbo toži tako fizične kot tudi pravne osebe, znotraj ene tožbe pa je lahko vloženih tudi več zahtevkov. Pri tem je pomembno le, da imajo vsi zahtevki enako pravno podlago in da so naslovljeni na istega toženca. Za uspeh na sodišču je izredno pomembno, da je tožba ustrezno utemeljena in da so zbrani dokazni materiali relevantni ter kredibilni. Pred vložitvijo odškodninske tožbe je dobro vedeti, kdaj je slednja smiselna. Strankam priporočamo da jo vložijo tedaj, ko jim pravni svetovalci to svetujejo, saj slednji vedo, da lahko stranka z odškodninsko tožbo prejme višje plačilo odškodnine, kot ga je določila zavarovalnica.

Visoka odškodnina Planinšec svojim strankam svetuje, kdaj je smiselno vložiti odškodninsko tožbo. Glede na naše dolgoletne izkušnje pri tovrstnih primerih vemo, kakšni zneski odškodnine so lahko določeni s strani sodišča za podobne primere. Strankam pomagamo dosledno in natančno izpolniti glavni odškodninski zahtevek, slednjega pa tudi posredujemo sodišču in jih kasneje obveščamo o vseh korakih procesa do pridobitve želene višine odškodnine. V primerih, ko ocenimo, da oškodovanec nima dovolj dokaznega gradiva za vložitev odškodninske tožbe, slednjega pomagamo naknadno zbrati v čim krajšem možnem času. Naša ažurnost, odzivnost in angažiranost se kažeta v izredno visokih izplačilih odškodnin na podlagi odškodninskih tožb. Naša glavna vloga je pravno svetovanje oškodovancev, vodenje skozi celoten proces pridobitve visoke odškodnine in skrb za strankino dobrobit. Dobro delo in ustrezno vodenje procesa pridobitve odškodnine lahko potrdijo številne zadovoljne stranke širom Slovenije.

Naša glavna prednost se skriva v brezplačnem svetovanju, dolgoletnih izkušnjah na področju civilnega prava in doslednost pri obravnavanju vsakega primera posebej. Vsakemu primeru se posvetita kar sva pravna strokovnjaka kar pomeni, da so stranke obravnavane celostno. Odlikujejo nas hitra odzivnost in ažurnost, slednji pa sta izredno pomembi lastnosti pravnih svetovalcev, da so v skladu z roki, določenimi s strani sodišča ob vložitvi odškodninske tožbe.

Strankam pomagamo pri zbiranju dokazov, ki govorijo v njihov prid, uspeh našega poslovanja pa se kaže skozi izredno visoke zneske, ki smo jih pridobili za naše stranke. S svojimi strankami želimo zgraditi zaupanja vreden in dolgoročen odnos saj verjamemo, da je zaupanje ključ do uspeha in izplačila ustrezne in dovolj visoke odškodnine. Na voljo smo jim vedno, zato se na nas lahko obrnejo s kakršnimkoli vprašanjem.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Visoka odškodnina Planinšec ima izredno nizko provizijo, ki jo oškodovane stranke plačajo šele ob zaključku celotnega procesa odškodninske tožbe in le tedaj, ko je na sodišču dosežen želen uspeh in je izplačana primerljivo visoka odškodnina. Ker resnično verjamemo v uspeh in je naše ključno vodilo zadovoljstvo strank, slednjim nudimo brezplačno svetovanje in vodenje procesa.

Naročite klic pravnika (sporočite situacijo in v kratkem vas pokličemo)

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Posvetujte se takoj!

Za takojšen posvet nas pokličite brezplačno.

Skupna ocena storitve
Ocena: 0, Glasov 0