odškodnina za zlom stopalnice

Odškodnina za zlom stopalnice – preberite vse, kar morate vedeti o tem, kdaj vam pripada odškodnina za zlom stopalnice in v kakšnem znesku.

Zlom stopalnice je ena izmed najpogostejših poškodb pri motoristih, kolesarjih, tekačih in delavcih. V primeru poškodbe stopalnice je dobro vedeti, da oškodovancu pripada odškodnina za zlom stopalnice. Odškodnina za zlom stopalnice je navadno precej visoka.

Raziskave so namreč pokazale, da pri motoristih obstaja kar 80 % možnosti, da bodo vsaj enkrat v življenju utrpeli zlom stopalnice.

Ta številka je tako visoka zato, ker se pri motoristih pogosto zgodi, da se njihova noga ujame pod padajočim motorjem in golenico (nosilno kostjo med kolenom in gležnjem). Višina odškodnine za zlom stopalnice je seveda odvisna od resnosti preloma, starosti voznika in trajanja zdravljenja. Slednje glede na podatke traja tudi do 6 mesecev. V tem času seveda nastanejo določeni stroški zdravljenja in izpad dohodka. Zaradi tega lahko oškodovanci prejmejo odškodnino za zlom stopalnice, ki bo krila tovrstne stroške.

Kako do visoke odškodnine za zlom stopalnice

Če oškodovanec želi prejeti kar se da visoko odškodnino za zlom stopalnice, mora vedeti, kako ravnati takoj po zlomu. Takojšnje zbiranje dokazov je namreč ključnega pomena za dosego visokega izplačila odškodnine za zlom stopalnice (sodna praksa).

Oškodovancu svetujemo, da najprej zapiše vse, kar se je zgodilo. Takoj ko ima priložnost, naj zapiše svoje opombe oziroma doživljanje nesreče. Opiše naj okoliščine nastanka nesreče in svoje videnje. V kolikor lahko, mu svetujemo, da fotografira vse možne okoliščine ali pa prosi očividce, da to storijo namesto njega. Fotografira naj tudi tedaj, ko ima zaradi poškodbe le modrice ali blage simptome. V kolikor obstajajo priče, ki so nesrečo videle, je pametno, da poskuša oškodovanec zbrati njihove podatke, saj bodo lahko ti ljudje kasneje služili kot priče dogodka.

Eden izmed najpomembnejših dokazov so gotovo zdravniška potrdila in izvidi. Za oškodovanca je torej nujno, da po nesreči obišče zdravnika, saj bo zdravstveno poročilo služilo kot najbolj prepričljiv dokaz za prejem visoke odškodnine za zlom stopalnice.

Kdaj je posameznik upravičen do odškodnine za zlom stopalnice

Oškodovanec lahko odškodnino za zlom stopalnice prejme ne glede na to, ali se poškoduje na delovnem mestu ali na javni površini. Odškodnino za zlom na delovnem mestu lahko prejme zato, ker so vsi delodajalci zakonsko odgovorni za zagotavljanje zdravega in varnega delovnega okolja. Če na primer tega niso storili oziroma vam niso zagotovili ustreznega usposabljanja ali niso izvedli ocene tveganja, si zaslužite, da vam to povrnejo v obliki odškodnine. Take poškodbe se lahko zgodijo v katerem koli delovnem okolju, ne glede na to, ali delate v gradbenem sektorju ali v pisarni.

Odškodnina za zlom stopalnice tudi na javnih površinah

Poleg odškodnine za zlom stopalnice na delovnem mestu lahko prejmete odškodnino tudi za zlom stopalnice na javnih površinah. Za prejem slednje je ključno dokazati, da javna površina predstavlja določeno nevarnost (npr. do zdrsa v knjižnici pride zaradi spolzkih tal). V kolikor oškodovanec ni prepričan, ali so bile razmere na javni površini nevarne ali ne, mu svetujemo, da poišče odškodninskega strokovnjaka. Ta mu bo pomagal in precenil razmere, na podlagi katerih je nastala nesreča. Poleg tega mu bo svetoval v zvezi z zbiranjem dokazov in vlaganjem odškodninskih zahtevkov.

Kot že omenjeno, je ravnanje takoj po zlomu ključnega pomena za prejem visokega zneska odškodnine za zlom stopalnice. Zato je pametno, da se oškodovanec takoj po nesreči obrne na strokovnjaka na področju odškodnin.

Pokličite zdaj